VMG Yachting nieuwe importeur Arcona Yachts!
VMG Yachting nieuwe importeur Arcona Yachts!

VMG Yachting nieuwe importeur Arcona Yachts!

Vanaf 1 juli 2022 is VMG Yachting officieel dealer van Arcona Yachts in de Benelux.

VMG Yachting is al enige jaren dealer van Najad Yachts of Sweden en is zeer verheugd met de komst van Arcona. Het nieuwe team van Arcona Benelux bestaat geheel uit gepassioneerde zeilers met veel ervaring in de watersport. Het gehele team is dan ook zeer gemotiveerd om dit merk bij nog meer zeilers onder de aandacht te brengen.

Arcona Yachts is een Zweedse werf die al 40 jaar actief is en vele prijzen heeft gewonnen. De Arcona 435 werd bijvoorbeeld in 2019 nog European Yacht of the Year.  Arcona Yachts loopt altijd voorop en daagt zichzelf continu uit om vernieuwende zeilconcepten te ontwikkelen.  Zo was Arcona de eerste die alle productiemodellen zowel in polyester als in carbon aanbood. Ook zijn alle modellen naast diesel, 100% elektrisch aangedreven verkrijgbaar met Oceanvolt motoren. 
De basis is en blijft altijd snelheid, veiligheid, zeilprestatie en comfort. Arcona Yachts bouwt performance cruisers die ook nog eens zijn uitgerust met alle comfort die een mens zich kan wensen.

Dit jaar was er nog meer groot nieuws voor Arcona en dat was dat X-Yachts oprichter Niels Jeppesen zich aan Arcona verbindt als hoofd design en ook toetreedt tot de raad van bestuur. Jeppesen die X-Yachts in 2005 verkocht is hiermee terug van weg geweest en staat samen met CEO Urban Lagnéus aan het roer van het bedrijf.

Ook Arcona Yachts is blij met het nieuwe dealerschap voor de Benelux. Urban Lagnéus, CEO van Arcona Yachts zegt hierover: “It was a natural progression for VMG Yachting to add Arcona Yachts to their portfolio. They are a strong team who have been the exclusive dealers for Najad Yachts since 2019. They have a lot of experience in the sailing yacht market delivering yachts in a variety of ranges for both cruising and performance categories. We truly believe that we have found an ideal match to represent Arcona Yachts in the Benelux region.”