Jachten door zeilers,
voor zeilers

Bij Arcona bouwen wij niet alleen jachten, we zeilen er ook mee. Zo weten we wanneer de reikwijdte van het stuurwiel te groot is en passen deze aan. We begrijpen wanneer we een extra voetsteun nodig hebben of hoe we gemakkelijker bij een lier kunnen komen. Ons doel bij Arcona is meesterschap van elk project. Het is onze passie jachten te bouwen waarmee je die ultieme zeilervaring beleeft.

Zo doen we het:
de Arcona-manier

De hoeksteen van het Arcona-jachtontwerp is een lichte, stijve constructie. De eigenaar die met zijn jacht wil racen, heeft een zeer responsief, efficiënt gestuurd zeilplan nodig. Voor de eigenaar die aan het cruisen is, is het plannen van een overtocht eenvoudig.

Onze eigenaren hebben gecruised in West-Indië en over de hele wereld, hun jachten beladen met extra uitrusting. Op basis van hun zeilervaringen hebben wij onze jachten voortdurend kunnen verfijnen. Daardoor zijn Arcona’s licht en kunnen ze onder alle zeilomstandigheden veilig navigeren, zonder daarvoor op comfort in te leveren. Elk stukje van de puzzel is belangrijk. Bijvoorbeeld een kajuit indeling die optimaal is tijdens het cruisen, waar je alles zelf kunt bereiken – maar die ook je volledige bemanning kan huisvesten wanneer je aan een race deelneemt.

Door de kennis van beide aspecten te combineren, zijn we erin geslaagd een reeks wereldberoemde cruiser-racers te ontwikkelen. Arcona jachten zijn ontworpen om comfortabel te racen en met snelheid te cruisen.

Kwaliteit is de basis 

Het ontwerp en de kwaliteit van onze jachten zijn belangrijk voor ons en we bezuinigen nergens op in het proces van de bouw van een Arcona. Elk jacht is handgemaakt door professionals en gebouwd met materialen van de hoogste kwaliteit. De apparatuur en instrumenten aan boord zijn van gevestigde en bewezen merken. We kiezen alleen leveranciers die net zoveel om hun producten geven als wij om onze jachten.

Er komt ontzettend veel kijken bij het productieproces van een nieuwe boot en hierin moeten complexe beslissingen worden genomen; de materiaalkeuze, de specificatie van het beslag, de keuze van lopend en staand want, om er maar een paar te noemen. De oplossing is om elke beslissing nauwkeurig af te stemmen op de hoge standaarden die we hebben gesteld om aan de verwachtingen van de eigenaar te voldoen. Het is een arbeidsintensief proces, maar toch eenvoudig – we willen gewoon een boot bouwen waar jij van zult houden en waar wij trots op kunnen zijn.

Onze service

Onze Arcona-eigenaren zijn belangrijk voor ons en we zijn trots op de mate van service die we bieden zodra ze hun nieuwe boot in ontvangst hebben genomen. We geven veel van onze eigenaren advies en ondersteuning bij alle aspecten van hun jachten, inclusief winteronderhoud en de installatie van extra uitrusting. Verder is er een Arcona Owners’ Association, SARC, met evenementen in meerdere landen!

Het is een fantastisch gevoel als je de zeilen hijst, begint te trimmen en de aandrijving in de boot voelt. Als ze een tikje op haar hielen krijgt en opstijgt, voel je de balans en stijfheid, dat is niet te evenaren. Dat is een jacht van wereldklasse.”

– Torgny Jansson, oprichter van Arcona Yachts AB

Neem contact met ons op