Hiswa 2023 met de Arcona 385, 435 en wereldpremière van de Arcona 50!
Hiswa 2023 met de Arcona 385, 435 en wereldpremière van de Arcona 50!

Hiswa 2023 met de Arcona 385, 435 en wereldpremière van de Arcona 50!

Het lijkt nog ver weg, maar voor je het weet is het weer tijd voor de Hiswa te water! Dit jaar is Arcona op de beurs aanwezig met drie spiksplinternieuwe jachten! Zo is te Arcona 385 te bewonderen net zoals de zeer populaire 435. Wat echter echt speciaal is, is dat de Arcona 50 zijn wereldpremiere zal beleven tijdens het event.

Een wereldpremière moet je vieren. Wij nemen graag persoonlijk de tijd om u de Arcona’s te laten zien. Daarom vragen wij u om een afspraak te maken voor een exclusieve bezichtiging. Dan zorgen wij dat er een lekker drankje of een kopje koffie klaar staat. Zo maken we van iedere bezichtiging een privéfeestje!

Vul onderstaand formulier in om uw privébezichtiging in te plannen.

Arcona 385

Zoals je van Zweedse jachtbouwers kan verwachten, is ook de Arcona 385 een innovatief knap staaltje werk. Deze snelle en lichte performance cruiser van 38 voet is vakkundig gemaakt van de hoogste kwaliteit materialen. De leveranciers zijn met zorg uitgezocht. De Arcona 385 werd niet voor niets, door het toonaangevende blad Yacht & Yachting in 2022 de beste 38-voeter die je ooit kan varen genoemd!

Arcona 435

Met dit meesterwerk heeft Stefan Qviberg een zeiljacht ontworpen dat eigenaren aanspreekt die zowel comfort zoeken tijdens lange passages als die willen presteren tijdens een race. 

“De 435 heeft een efficiënt zeilontwerp, een laag gewicht en de karakteristieke stabiliteit die in elk Arcona-jacht wordt getoond. De 435 is modern van binnen en van buiten.” – Stefan Qviberg, ontwerper.

Zoals van een Arcona zeiljacht verwacht mag worden, staat innovatie en buitengewoon ontwerp ook bij de Arcona 435 centraal. Dat er gebruik is gemaakt van hoogwaardige materialen en het beste vakmanschap, zal dan ook geen verrassing zijn. Ze werd gelanceerd door Arcona Yachts in 2018 en won de titel ‘Europese jacht van het jaar’ in 2019; duidelijk een favoriet onder de performance racer cruisers.

Arcona 50

Wij introduceren het eerste Arcona-model dat ontworpen is door Jeppesen & Pons: de Arcona 50. Dit nieuwe vlaggenschip kondigt veranderingen aan voor Arcona Yachts. Het is de start van een nieuwe samenwerking tussen ontwerpers en nieuwe design elementen die samenkomen in deze 50 voet performance cruiser.

Met meer dan 6000 jachten op het water, brengen hoofdontwerper Niels Jeppesen en jachtontwerper en naval architect Ariadna Pons een schat aan ervaring mee naar Arcona Yachts.

De opdracht voor de eerste Arcona van Jeppesen & Pons was om een 50 voet performance cruiser te ontwerpen die gemakkelijk door twee personen kan worden bestuurd. Dit moest natuurlijk wel gebeuren in echte Arcona-stijl, waarbij waanzinnige zeilperformance wordt gecombineerd met alle luxe die bij een Arcona hoort.