Arcona 50 wint European Yacht of the Year 2024
Arcona 50 wint European Yacht of the Year 2024

Arcona 50 wint European Yacht of the Year 2024

Wij zijn blij te mogen vertellen dat de Arcona 50 is uitgeroepen tot ‘European Yacht of the Year’ Luxury Cruiser 2024!

Op de openingsavond van boot Düsseldorf, zaterdag 20 januari, werden de winnaars van de European Yacht of the Year-awards bekendgemaakt tijdens een schitterende ceremonie. Het beoordelingspanel kwam in 2023 vier keer bijeen om te bepalen welke jachten genomineerd en getest zouden worden. Dit panel bestaat uit journalisten van vooraanstaande zeilmagazines in heel Europa, waaronder Yacht GermanyPraktiskt BåtägandeYachting WorldVeneSeilmagasinetVoiles & VoiliersBaadmagasinetNautica y YatesZeilenVela e MotoreYacht Revue & Marina.Ch. Het was een eer voor het Arcona-team om afgelopen oktober met elk van de journalisten te gaan zeilen in La Rochelle.

Bij het testen van de Arcona 50 merkte Toby Hodges van Yachting World op:
“The 50 is fast to find its groove and boasts plenty of grip…This is a sparkly new addition to the luxury performance cruiser market, and one that’s been executed very well. Its looks are backed up by high build and finish quality and performance on the water. While I doubt it’ll be raced (like the smaller Arconas often are), or will suit typical bluewater use, it offers a purity of performance pushbutton sailing. Where the Arcona is a handsome prospect upwind in a light breeze, it transforms into a powerful reaching machine with stacks of control.”

Als je op zoek bent naar het comfort om in luxe te kunnen cruisen met snelle zeilprestaties, een jacht dat eenvoudig te hanteren is met een klein team en zich echt onderscheidt, dan is de Arcona 50 de perfecte keuze. Bij het beoordelen van de vier genomineerde jachten in de categorie luxe cruisers, verklaarde juryvoorzitter Jochen Rieker: “We kunnen alleen kiezen uit de allerbeste boten”, en Arcona is er trots op genomineerd te zijn als onderdeel van dit prachtige gezelschap. Wij feliciteren dan ook graag alle genomineerden voor de European Yacht of the Year.

De Arcona 50 valt in de categorie luxe cruisers van ‘European Yacht of the Year’. Dit model is niet alleen de eerste 50-voeter van Arcona Yachts, maar ook de eerste Arcona ontworpen door Jeppesen & Pons. Zij heeft zich nu al bewezen als een ware blikvanger.

In 2019 won de Arcona 435 Mk II ‘European Yacht of the Year’ in de categorie Performance Cruiser en tot op de dag van vandaag blijft dit een van onze bestverkopende modellen. Met een lengte van 45 voet (13,63 m exclusief boegspriet) is ze een echte cruiser-racer. Recent heeft dit model races gewonnen in Chicago en een andere eigenaar heeft plannen om in 2024 met zijn Arcona deel te nemen aan de ARC.

Je vindt Arcona Yachts op Boot Düsseldorf in Hal 16, stand B53, tot en met 28 januari. Het team van Arcona Yachts kijkt ernaar uit om je te verwelkomen in Düsseldorf en samen de overwinning van de Arcona 50 als ‘European Yacht of the Year’ te vieren!